Viering & troost

Over mij

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Niet voor niets een cliché. Als iemand mij een verhaal vertelt, heb ik daar direct een beeld bij. Misschien dat daar mijn passie voor fotografie vandaan komt.

Tijdens mijn opleiding Photographic Design, waar je leert hoe je met foto’s een verhaal vertelt, overleed de moeder van een klasgenoot (en inmiddels vriendin). Zij wist van mijn wens om uitvaartfotograaf te worden en gaf mij de kans mijn eerste uitvaart te fotograferen. Zo eng, maar zo mooi! Toen ik zag hoeveel troost mijn foto’s haar en haar familie gaven, wist ik zeker dat ik dit voor nog veel meer mensen wilde doen.

Zo doe ik iets terug

In Gouda, mijn woonplaats, komt het ongeveer 12 keer per jaar voor dat aan de gemeente wordt gevraagd de uitvaart te verzorgen en bekostigen voor zogenaamde “minvermogenden”: mensen die geen geld hadden voor een uitvaart en geen familie of vrienden die dat voor hen wilden of konden bekostigen. De gemeente wordt in dat geval de opdrachtgever van de uitvaart en mag deze invullen naar eigen inzicht. Ik ben er trots op dat de gemeente Gouda de moeite neemt om deze begrafenissen met waardigheid en cachet te verzorgen. Dat doen ze onder meer door een dichter te vragen om speciaal voor de betreffende dode een gedicht te schrijven en dit voor te dragen bij de uitvaart. Wanneer er nabestaanden zijn en als er behoefte aan is, dan fotografeer ik voor hen op vrijwillige basis de uitvaart.

Kennismakings- en wensengesprek

Overweeg je een uitvaartreportage? En wil je snel weten wat het kost en of wij bij elkaar passen? Bel of mail me dan. Binnen 24 uur heb je alle informatie om een besluit te nemen.

N

Vastleggen van de uitvaart / het afscheid van een dierbare

N

Een tastbare herinnering aan deze bijzondere dag

N

Professionele fotografie door een niet storend aanwezige fotograaf